تامین مالی جمعی راهکاری نوین برای جذب سرمایه و فرصتی ایدهآل برای سرمایهگذاری تامین مالی جمعی، روشی مدرن و شفاف برای کسبوکارها در خصوص جذب سرمایه و همچنین ایجاد فرصتهای سرمایهگذاری و کسب سود برای سرمایهگذاران به شمار میرود.
چرا تامین مالی جمعی؟
در یک کلام راهی نوین برای پیشرفت و کسب سود. کرادفاندینگ (Crowdfunding) را میتوان مصداق ضربالمثل معروف «یک دست صدا ندارد» دانست؛ زیرا گروهی برای انجام یک هدف مشترک، همراه میشوند. تامین مالی جمعی یکی از کارآمدترین فرایندهای جمعسپاری (Crowdsourcing) است که سالها در کشور ما چنین رویدادهایی را با نام «گلریزان» برگزار میکردند. عبارت Crowdfunding از دو واژه انگلیسی Crowd به معنای سرمایه و Funding به معنای سرمایهگذاری یا تامین بودجه تشکیل شده است. کرادفاندینگ به زبان ما تامین سرمایه جمعی معنا میشود.
تامین مالی جمعی یا کرادفاندینگ، مفهومی نسبتا نوین در دنیای اقتصاد است که برای کسبوکارها امکان پیشبرد پروژهها و اهداف خود از طریق جذب سرمایههای خرد و کلان را فراهم میکند.
در طرحهای کرادفاندینگ سرمایهگذاران با مشارکت مالی در تامین منابع کسب وکارها کسب سود میکنند. یکی از اصلیترین علل شکلگیری مفهومی با این نام، سختیهای دریافت تسهیلات بانکی و تامین منابع مالی از سایر روشها برای کسبوکارها بود. این محدودیتهای اقتصادی سالهاست مانعی بزرگ برای پیشرفت کسبوکارهای نوپا یا حتی بزرگ و قدیمی هستند.
کرادفاندینگ با نگرشی نوآورانه به این فضا و ایجاد بستری شفاف و کارآمد، دسترسی به منابع مالی را سادهتر میکند و نتیجه آن رشد سریعتر کسبوکارها و پویایی بیشتر اقتصادی است.
در طرحهای تامین مالی جمعی، سرمایهگذاران بزرگ و کوچک با تزریق نقدینگی، سرمایه راهاندازی یا ادامه روند کسبوکارها و پروژهها را فراهم میکنند. این سرمایهگذاران میتوانند افراد حقیقی یا حقوقی باشند. اما متقاضی تامین سرمایه باید یک شخصی حقوقی باشد. بنابراین در دنیای اقتصاد امروزی این روش یکی از مهمترین ابزارهای رشد کسبوکارها و جذب سرمایه بهشمار میرود. از طرفی دیگر با ایجاد فرصتهای ایدهآل، بستری جذاب برای سرمایهگذاری محسوب میشود.
تامین مالی مبتنیبر اهدا:
روشی خیرخواهانه که مشارکتکنندگان آن انتظار بازگشت وجه و دریافت سود ندارند.
تامین مالی مبتنیبر پاداش:
دراین روش سرمایهگذاران خدمت یا پاداشی که منحصر به پروژه مورد تامین مالی است دریافت میکنند.
تامین مالی مبتنیبر سهام:
سرمایهگذاران این طرحهای کرادفاندینگ در پروژه یا کسبوکار مورد تامین مالی، سهامدار شده یا در مجمع عمومی آن حقرای میگیرند (گاهی سود مجمع نیز شامل آنها میشود).
تامین مالی مبتنیبر قرض (وام):
روشی که میتوان آن را تقریبا شبیه به تسهیلات بانکی دانست. در این طرحها اصل سرمایه سرمایهگذاران در بازه زمانی مشخصشده به آنها عودت داده خواهد شد. گاهی در بعضی طرحها سود سرمایه هم به سرمایهگذار پرداخت میشود و گاهی ففط اصل سرمایه بدون پرداخت سود به بازمیگردد (طبق قرارداد اولیه).
ایجاد صندوق وام ایرلندی در سال ۱۷۰۰ میلادی با هدف کمک به خانوارهای کمتوان این کشور را میتوان نخستین رویداد تامین مالی جمعی دانست. در این رویداد به اقشار ضعیف جامعه از طریق کمکهای نقدی افراد با سطح مالی بالاتر برای تامین مخارج زندگی کمک میشد. هنگام ساخت تندیس معروف آزادی در شهر نیویورک ایالت متحده آمریکا در سال ۱۸۸۶، در میانه راه بودجه تخصیص داده شده برای ساخت آن به اتمام رسید. دولت وقت اعلام کرد تمایلی برای کمک مالی بهمنظور ادامه ساخت مجسمه ندارد. با اعلام این خبر، سردبیر روزنامه نیویورک تایمز جوزف پولیتزر، از مردم آمریکا درخواست کمک مالی کرد. او توانست طی ۵ ماه بیش از صدهزار دلار از طریق کمکهای مردمی، برای تکمیل ساخت مجسمه آزادی جمعآوری کند
در رویدادی دیگر در سال ۱۹۹۷ یک گروه موسیقی انگلیسی به نام Marillion، برای برگزاری تور کنسرتهایشان از طریق بستر وب و بهصورت آنلاین توانستند ۶۰ هزار دلار از طریق طرفدارانشان جمعآوری کنند. این گروه اولین رویداد کرادفاندینگ آنلاین را برگزار کردند. اما آغاز رسمی فعالیتهای کرادفاندینگ را میتوان به سال ۲۰۰۰ میلادی و آغاز بهکار مجموعههای کیکاستارتر و زوپا دانست. این مجموعهها با اهداف عامالمفعه و کمک به ایدههای نو و خلاقانه، سرمایه اولیه لازم برای راهاندازی پروژهها یا تولید انبوه محصولات، خدمات یا تکنولوژیهای جدید را فراهم میکردند. همچنین انتظار میرود درآیندهای نهچندان دور، نرخ رشد مرکب سالانه این صنعت به ۱۰۰٪ برسد.
کرادیاب بهعنوان اولین هاب هوشمند تامین مالی جمعی در کشور، بستری مطمئن برای اتصال کسبوکارها، سکوها و سرمایهگذاران فراهم کرده است.
کرادیاب به عنوان نقطه اتصال بین سکوهای تامین مالی جمعی و فعالان این حوزه، با هدف ارتقای شفافیت، دسترسی به دادههای تحلیلی و تقویت اکوسیستم سرمایهگذاری جمعی فعالیت میکند.
در کرادیاب، شما میتوانید:
خدمات ما:
صاحب کسبوکار هستم:
درخواست تامین مالی
سرمایهگذار هستم:
فرصتهای سرمایهگذاری
میخواهم از طریق کرادفاندینگ تامین سرمایه کنم:
به این نکته توجه داشته باشید که امکان دارد میزان سرمایه درخواستی شما طی طرح کرادفاندینگ تامین نشود.
میخواهم در طرحهای کرادفاندینگ سرمایهگذاری کنم:
اگر تمایل دارید طی رویدادهای کرادفاندینگ روی کسبوکار یا پروژهای سرمایهگذاری کنید، باید قبل از اقدام به سرمایهگذاری، کسبوکار مورد تامین مالی، روش بازاریابی، روش درآمدی و سایر اطلاعات مهم مربوط به آن را بهطور کامل مطالعه کنید. همچنین قرارداد طرح، بیانیه ریسک سکو و تضامین ارائه شده توسط کسبوکار برای طرح را با دقت کامل مطالعه و بررسی کنید.
توجه داشته باشید که
ما در راستای گسترش بستر تامین مالی جمعی در کشور و ایجاد شفافیت بیشتر در این حوزه به سرمایهگذار و سرمایهپذیر کمک میکنیم تا سکوهای معتبر را بشناسند و بهترین مسیر جذب سرمایه و همچنین سرمایهگذاری را انتخاب کنند. در تلاشیم تا میزان موفقیت طرحهای کرادفاندینگ را افزایش داده و تا حدامکان ریسکهای موجود در این طرحها را کنترل کنیم.